Μάρδας: Χρειάζεται μία διαπραγματευτική ομάδα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Μάρδας είπε ότι η ημέρα θα κυλήσει όπως την Παρασκευή και οι τράπεζες θα εξυπηρετούν όπως ακριβώς και την Παρασκευή

Διευκρίνισε ότι μετά την αποψινή συνεδρίαση της ΕΚΤ και στη συνεχεία των τραπεζιτών, θα υπάρξει νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που θα αφορά το καθεστώς λειτουργίας των τραπεζών με νέες διατυπώσεις, ώστε να καταστεί πιο λειτουργική.

Για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι οι πολίτες είπαν ΝΑΙ στην Ευρώπη ΝΑΙ στο ευρω και ΟΧΙ στις προτάσεις και τους όρους που έθετε το τελεσίγραφο των θεσμών.

Σε ερώτηση αν θα αλλάξει η διαπραγματευτική ομάδα, ο υπουργός τόνισε ότι χρειάζεται μια ομάδα με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να κλείσει η ιστορία το συντομότερο δυνατό.

Επισήμανε τέλος ότι «οι θυρίδες δεν θα ανοίξουν για λόγους ισότητας, ωστόσο όταν ανοίξουν οι τράπεζες οι δικαιούχοι θα είναι απόλυτοι διαχειριστές»

«Κάθε διαχειριστής είναι απόλυτα ελεύθερος να χρησιμοποιήσει ότι έχει στη θυρίδα του, χωρίς καμία παρέμβαση όταν ανοίξουν οι τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr