Ντάισελμπλουμ: Το ΌΧΙ είναι πολύ απογοητευτικό για το μέλλον της Ελλάδας

«Πολύ απογοητευτικό (regrettable) για το μέλλον της Ελλάδας» χαρακτήρισε την επικράτηση του ΌΧΙ στο δημοψήφισμα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως «δύσκολα μέτρα και μεταρρυθμίσεις» είναι «αναπόφευκτα» για να επιτευχθεί ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Συμπλήρωσε πως πλέον η Ευρώπη «περιμένει τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης», ενώ η συνεδρίαση της ευρω-ομάδας την Τρίτη – πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης – θα εξετάσει την κατάσταση αναφορικά με τη χώρα μας.

Σκληρό μήνυμα έστειλε νωρίτερα ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Με την απόρριψη των κανόνων της ευρωζώνης, όπως αντανακλάται στην επικράτηση του ΟΧΙ, είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε προγράμματα πολλών δισεκατομμυρίων», δήλωσε στην γερμανική «Tagesspiegel» ο κ. Γκάμπριελ.

Παράλληλα, ασκησε έντονη κριτική στον έλληνα πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως με τις ενέργειές του έριξε τις «τελευταίες γέφυρες» συνεννόησης. «Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του οδήγησαν τον ελληνικό λαό σε έναν δρόμο πικρής παραίτησης και απελπισίας», τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας των συγκυβερνώντων Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Αντρέας Σάουερ, σχολίασε «καληνύχτα Ελλάδα», σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

Φέρεται μάλιστα να χαρακτήρισε εκβιαστή και ψεύτη τον Αλέξη Τσιπρα.
Πηγή: skai.gr