Κλείσιμο

Μέρκελ: Tο πρόγραμμα λήγει σήμερα, αλλά η πόρτα είναι ανοιχτή

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας εκπνέει σήμερα τα μεσάνυχτα, και έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις πως δεν θα λήξει, δήλωσε σήμερα Τρίτη στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σημείωσε πως η πόρτα παραμένει ανοιχτή για τη χώρα μας, αλλά διευκρίνισε πως δεν μπορεί να πει τίποτα παραπάνω.

Τέλος, η γερμανίδα ηγέτιδα σημείωσε πως δεν γνωρίζει την ύπαρξη ενός νέου σχεδίου των δανειστών, πέραν της πρότασης που βρισκόταν στο τραπέζι την Παρασκευή.

Τα σχόλια της γερμανίδας καγκελαρίου έρχονται τη στιγμή που υπάρχουν πληροφορίες για έντονο διαπραγματευτικό παρασκήνιο, σε μια προσπάθεια επίτευξης μιας λύσης της τελευταίας στιγμής.

Παρά ταύτα, αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο έχουν σημειώσει σε διεθνή μέσα ενημέρωσης πως πλέον είναι πρακτικά και τεχνικά αδύνατο να υπάρξει παράταση του τρέχοντος προγράμματος.

Επιπλέον, η χώρα μας δεν αναμένεται να πληρώσει τη δόση των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλει στο ΔΝΤ έως τις 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε περίπτωση μη πληρωμής, η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη οικονομία στην 70ετή ιστορία του Ταμείου που δεν πληρώνει εγκαίρως μια οφειλή, μπαίνοντας σε ένα κλαμπ που περιλαμβάνει τη Ζιμπάμπουε και την Κούβα.
Πηγή: skai.gr