Κλείσιμο

ΗΠΑ: Επικοινωνία Ομπάμα με Μέρκελ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα
για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη άμεση εμπλοκή του αμερικανού προέδρου στο ελληνικό ζήτημα εδώ και τρεις εβδομάδες, καθώς έχει αναθέσει τον χειρισμό της υπόθεσης - και τις σχετικές επικοινωνίες - στον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι «έχει κρίσιμη σημασία να κάνουν κάθε προσπάθεια να επιστρέψουν σε ένα δρόμο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης».

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν επίσης, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ότι «οι οικονομικές τους ομάδες παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση και θα παραμείνουν σε στενή επαφή».

Ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε τέλος τα συλλυπητήριά του στην κυρία Μέρκελ για τους Γερμανούς πολίτες που έχασαν τη ζωή τους στην τραγική επίθεση στην Τυνησία.

Από την πλευρά του, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου επικοινώνησε χωριστά το Σάββατο με τους Κριστίν Λαγκάρντ, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, Μισέλ Σαπέν για την Ελλάδα.

Ο κ. Λιου τόνισε ότι σημαντικό όλα τα μέρη να συνεχίσουν να εργάζονται για μία λύση, συμπεριλαμβανομένης μίας συζήτησης για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Tη Δευτέρα πραγματοποιείται στη Γαλλία και περιορισμένο υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο την Ελλάδα υπό τον Φρανσουά Ολάντ. 

Πηγή: Καθημερινή - skai.gr