Έλεγχο ακόμα και στους υπουργούς προβλέπει η εγκύκλιος του Νικολούδη

Ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για σχετικά θέματα Παναγιώτης Νικολούδης εξέδωσε εγκύκλιο για έλεγχο διαφθοράς στο εσωτερικό δημοσίων υπηρεσιών, που προβλέπει έλεγχο ακόμη και του Υπουργού.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Παναγιώτη Καρκατσούλη, ο κ Νικολούδης σημείωσε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά εκδόθηκε τέτοια εγκύκλιος που αφορά περιπτώσεις διαφθοράς από εσωτερικές υπηρεσίες ελέγχου και προς τα «κάτω», αλλά κυρίως και πρωτίστως προς τα «πάνω» και του Υπουργού συμπεριλαμβανομένου. Για πρώτη φορά» είπε χαρακτηριστικά.

Παρότι τα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της διαφθοράς φαίνονται να είναι πενιχρά, με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο Υπουργός, ο κ. Νικολούδης δήλωσε ότι «Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο μας, η αλλαγή στον τομέα της διαφθοράς έχει αρχίσει, είναι εδώ» είπε χαρακτηριστικά.

Απαρίθμησε ότι μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ένα σχέδιο νόμου για τη λαθρεμπορία των καπνικών προϊόντων, ετοιμάζεται ένα δεύτερο για τη λαθρεμπορία των οινοπνευματωδών ποτών ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και ένα τρίτο νομοσχέδιο «σκούπα» όπως το χαρακτήρισε για θέματα διαφθοράς, χωρίς όμως να εξειδικεύσει.

Παράλληλα, όπως είπε ο Υπουργός γνωστοποίησε ότι έχουν εκδοθεί 247 εντολές ελέγχου προς όλες τις υπηρεσίες, κατόπιν καταγγελιών πολιτών και φορέων, ενώ ερευνώνται και υποθέσεις διαφθοράς και δωροδοκίας ελλήνων στο εξωτερικό.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου