Νέα συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ, Nτράγκι, Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ

Προς ολοκλήρωση φαίνεται πως βαίνει η μεταμεσονύκτια συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών, αφού από το κτήριο έχουν ήδη αποχωρήσει η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Στην αίθουσα, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, παραμένουν ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κομισιόν ΖΑν Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στις συνομιλίες μετάσχει και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) Κλάους Ρέγκλινγκ

Κατά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει τα όρια ευελιξίας που έχει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. 

Σημειώνεται ότι το Eurogroup των Βρυξελλών που ολοκληρώθηκε νωρίτερα ήταν εντυπωσιακά σύντομο, έχοντας διάρκεια μετά βίας 60 λεπτά. Η ευρω-ομάδα θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη στις 2μμ, ενώ έως τις 12 το πρωί (ώρα Ελλάδας) τα έγγραφα της συμφωνίας πρέπει να είναι έτοιμα.



Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για εκδήλωση του ΝΑΤΟ.

"Τελειώσαμε γι’ απόψε. Συνεχίζουμε αύριο στη 1 (2μμ)" σχολίασε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ. 
 
"Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης θα συνεχιστούν και μετά το Eurogroup σε όλα τα επίπεδα", δήλωνε νωρίτερα έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η ίδια κυβερνητική πηγή υπογράμμισε ότι οι αντιπροτάσεις που κατέθεσαν οι θεσμοί επιβαρύνουν άδικα τους μισθωτούς και συνταξιούχους, καθιστώντας σαφές πως η Αθήνα δεν μπορεί να αποδεχτεί μια τέτοια προσέγγιση.



Την ίδια στιγμή, ανταποκριτές διεθνών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πως υπάρχουν φήμες για νέα έκτακτη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης την Παρασκευή, κάτι που ενδέχεται να αποφασιστεί από τον Ντόναλντ Τουσκ μετά τη σύσκεψη του Eurogroup.

Παράλληλα, κυβερνητικοί κύκλοι επισήμαναν ότι "η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα".



Πηγή: skai.gr