Μπρούτον: Η Ουκρανία έχει κάνει πολύ περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα

Επικριτική στάση κατά της Αθήνας τήρησε την Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Τζον Μπρούτον κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό think tank («δεξαμενή σκέψης») ECFR (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων). Αντικείμενο του πάνελ ήταν το ουκρανικό και το ελληνικό ζήτημα, με τους συμμετέχοντες να τονίζουν ότι και τα δύο συνιστούν προτεραιότητες για την Ευρώπη, και ότι η ΕΕ οφείλει να στηρίξει οικονομικά και τις δύο χώρες και δεν τίθεται θέμα επιλογής.

«Η Ουκρανία έχει υλοποιήσει πολύ περισσότερες μεταρρυθμίσεις συγκριτικά με την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπρούτον.

«Η Ευρώπη έχει θέσει λάθος προτεραιότητες... Συμπεριφέρεται στην Ουκρανία όπως στην Ελλάδα» δήλωσε από την πλευρά του ο αμερικανός μεγιστάνας Τζορτζ Σόρος.

«Μια ελληνική χρεοκοπία θα έστελνε στις αγορές το μήνυμα ότι δεν είμαστε ικανοί να επιλύσουμε ένα πραγματικά ‘μεσαίου μεγέθους’ πρόβλημα σε μια σχετικά μικρή χώρα» τόνισε από την πλευρά του ο Γερμανός βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

«Θα είναι οι ΗΠΑ ο εγγυητής της νέας Ευρωπαϊκής τάξης;» διερωτήθηκε ο γερμανός βουλευτής εκτιμώντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει μόνη της να ανταποκριθεί στις προκλήσεις.
Πηγή: skai.gr