Μαξίμου: Επί του ελληνικού κειμένου οι συζητήσεις - Ανεπαρκής η πρόταση λέει ο Ντάισελμπλουμ

Σχέδιο συμφωνίας 47 σελίδων, έχει στείλει από χθες η ελληνική κυβέρνηση στους Θεσμούς και αναμένει τις απαντήσεις τους σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στην πρόταση προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% για το 2015 και 1,5% για το 2016, τρεις συντελεστές ΦΠΑ, 6%, 11% και 23%. Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις χωρίς να θιγούν θεμελιωμένα δικαιώματα

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά ζητά από τους θεσμούς να γίνει η συζήτηση επί του ελληνικού κειμένου. 

Ασαφής η ελληνική πρόταση 

Από την πλευρά τους οι εταίροι και δανειστές μας επιβεβαιώνουν την αποστολή της πρότασης από ελληνικής πλευράς αλλά τονίζουν ότι η πρόταση είναι ασαφής και λιγότερο λεπτομερής από αυτή των θεσμών. 

Σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε ανεπαρκή την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι θεωρητικώς η συμφωνία με την Ελλάδα δεν είναι εφικτή αυτή την εβδομάδα.

«Δεν έχουμε συγκλίνει επαρκώς, αυτό είναι το συμπέρασμά μας, συμπλήρωσε για να προσθέσει με νόημα ότι «ο χρόνος πιέζει».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διαβεβαίωσε ότι αν και οι θεσμοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς για το είδος των μέτρων θα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή, δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της έκτασης των μεταρρυθμίσεων.

«Δεν μπορούμε να συναντηθούμε στα μισά του δρόμου, το συνολικό πακέτο πρέπει να είναι φερέγγυο», υπογράμμισε.


Πηγή: skai.gr