Σακελλαρίδης προς δανειστές: Πολύπλευρες οι συνέπειες ενός Grexit (upd)

«Τα περί ελληνικής χρεοκοπίας είναι ένα σενάριο που θέλουν να αποφύγουν όλες οι πλευρές» τόνισε με νόημα στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Κανένας δεν θα μπορούσε να απομειώσει τις επιπτώσεις ενός Grexit μόνο σε οικονομικό επίπεδο. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε συνέπειες στην ουσία της ΕΕ, σε πολιτικό και γεωπολιτικό επίπεδο» εξήγησε. «Θέλουμε συμφωνία για να μπουν αυτά τα σενάρια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε πάντως πως δεν υπάρχει παραμικρός λόγος για οποιαδήποτε ανησυχία σε σχέση με τις τράπεζες. «Ο Πρωθυπουργός συστήνοντας ψυχραιμία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, (σχετικές με τις τράπεζες και τον έλεγχο κεφαλαίων) οι οποίες με τρόπο αρκετά ανεύθυνο ανοίγουν τέτοια ζητήματα» παρατήρησε. 

«Η αισιοδοξία της κυβέρνησης δεν είναι λόγια του αέρα, εδράζεται σε στοιχεία και στην πρόοδο που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα» σχολίασε εξάλλου απαντώντας στις δηλώσεις των δανειστών.

«Εμείς προσερχόμαστε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις ώστε μέχρι την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους» παρατήρησε.

Σύμφωνα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, «δηλώσεις που δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της κυβέρνησης εντάσσονται σε ένα γενικότερο κλίμα διαπραγμάτευσης και πίεσης για υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά.»

Άφησε δε αιχμές, λέγοντας με νόημα ότι «όσοι εκφράζουν απαισιοδοξία, ελπίζουμε να μην υποκρύπτουν και προθέσεις.»
Πηγή: skai.gr