Συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ για την ενίσχυση της Ευρωζώνης

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα υποδεχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να συζητήσουν για την ενίσχυση της ευρωζώνης, την ώρα που το Λονδίνο ζητάει θεσμικές αλλαγές από την ΕΕ. Η πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης μεταξύ των τριών ηγετών επιβεβαιώθηκε από ευρωπαϊκή πηγή.

Ένα από τα κύρια θέματα της συνάντησης θα είναι η γαλλογερμανική συμβολή στην ενίσχυση της διακυβέρνησης της ευρωζώνης, για την οποία το Παρίσι και το Βερολίνο διατυπώνουν έναν αριθμό προτάσεων που θα αναπτυχθούν μέσα στο πλαίσιο των υφισταμένων συνθηκών μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε χθες το βράδυ συνομιλίες με τον Γιούνκερ πριν αρχίσει αυτή την εβδομάδα μια περιοδεία στη διάρκεια της οποίας θα περάσει από το Παρίσι και το Βερολίνο για να μιλήσει για το δημοψήφισμά του. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως είναι απαραίτητος περαιτέρω διάλογος και με άλλους ηγέτες.

Εξάλλου η ενίσχυση της ευρωζώνης θα είναι στην ημερήσια διάταξη της επόμενης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στα τέλη Ιουνίου. Οι πρόεδροι της Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Eurogroup. «Η γαλλογερμανική συμβολή είναι χρήσιμη, αρμόζουσα και κεντρική σ' αυτή τη διαδικασία», σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Πηγή: Πηγη: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο