Β. Πολύδωρας: «Ακέφαλα σώματα που προσκυνάνε τον αφέντη οι 9»

Με αφορμή τις σκανδαλώδεις τροπολογίες που βιαστικά καταθέτει η κυβέρνηση
«Το νομοθέτημα πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος, να επεξεργάζεται στην επιτροπή, αυτοτελώς να έρχεται στην ολομέλεια ή στην επιτροπή όταν εξετάζεται με την νέα διαδικασία και η τροπολογία δεν έχει θέση, είναι οικονομία κοινοβουλευτική, είναι βιασύνη. Η βιασύνη επιφυλάσσει και λάθη».
«(Η τροπολογία) δεν είναι ούτε λάθος, είναι θεία δίκη, είναι «αποκάλυψη τώρα». Είναι ένα από τα επεισόδια της διαπλοκής, κορυφώνεται την κατάλληλη στιγμή σαν να το προγραμμάτισε ο Θεός. Γιατί δεν είναι μόνο η υπόθεση της τροπολογίας Πάχτα εδώ αποδεικνύεται ότι είναι μια θρασύδειλη κυβέρνηση. Ο ίδιος ο Πάχτας χρησιμοποιεί τους βουλευτές. Αυτά είναι φαινόμενα του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ, δε συμβαίνουν στην ΝΔ, δεν μου είπε κανένας βάλε την υπογραφή και κάτι τέτοια να υπηρετήσουμε μια δόλια τροπολογία ποτέ. Αυτή είναι η μαρτυρία μου, μαρτυρώ δηλαδή εγώ τώρα ότι έχουμε μια περίπτωση θείας δίκης διότι και το σημείο της αποδοχής της τροπολογίας είναι αποκαλυπτικό. Δεν μας είπε ο υπουργός που απεδέχθη την τροπολογία ούτε περί τίνος πρόκειται, τόσο χαρτοκλέφτικη νοοτροπία υπήρξε. Λέει αποδέχομαι την τροπολογία Ανθόπουλου και Βούγια με γενικό αριθμό τάδε και ειδικό αριθμό τάδε. Αυτό είναι το αίσχοςΙλες και περί τίνος πρόκειται κ. υπουργέ που αποδέχεσαι την τροπολογία. Τέτοια δόλια διαδικασία, ψυχολογία και πρακτική εφαρμόστηκε».
«Θέλω να πως για τον κύκλο όλο της διαπλοκής στην υπηρέτηση της οποίας έχει ταχτεί η κυβέρνηση Σημίτη. Θέλω να πω και για το χρηματιστήριο όταν έφεραν το νόμο... υπήρχαν διατάξεις που απάλλασσαν εκείνους που διαχειρίζονται τις εσωτερικές πληροφορίες. Όπως επίσης επέσπευσαν τώρα που μιλάμε την εισαγωγή στο χρηματιστήριο της εταιρείας Τουριστικών ακινήτων. Να πουλάνε δηλαδή το δρυμό, το μνημείο, το σπήλαιο, τον αιγιαλό τέτοιες πρακτικές, τέτοιες πολιτικές εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση».
«Ο κ. Παπανδρέου παριστάνει το νέο καίσαραΙ Ουδείς αναπολόγητος δικάζεται και καταγγέλλω τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους εννέα που είναι τώρα ακέφαλα σώματα και προσκυνάνε τον αφέντη αυτό είναι κατάπτωση».
ΔΗΜ.: Είστε πολύ σκληρός
ΠΟΛ.: Η αλήθεια είναι πολύ σκληρότερη, τα δικά μου λόγια είναι χάδια.
Για την πρόταση Σημίτη σχετικά με το κλείσιμο του Κοινοβουλίου στις 11 Φεβρουαρίου
«Έκανε συνταγματική απρέπεια, συνταγματικό ολίσθημα ο κ. ΣημίτηςΙ λέει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ακροάται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι επειδή θα έχουμε κινητικότητα στο Κυπριακό να πάρει η κυβέρνηση φρέσκια εντολήΙ Αυτά τα αμφίσημα να τα αφήσει ο κ. Σημίτης, συνταγματικό ατόπημα διαπράττει ο κ. Σημίτης να λέει εν όποιον του προέδρου της Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει φρέσκια εντολή για τους χειρισμούς. Εμ δε θα κάνει αυτή τους χειρισμούς τώρα θα κάνει η κυβέρνηση που θα προκύψει από την νέα Βουλή. Το ατόπημα συνίσταται στην προπαγάνδα υπέρ του εαυτού του, είναι αυτάρεσκος μέχρις ευτελείας».

Για το κλείσιμο της Βουλής

«Εμείς ως ΝΔ λάβαμε υπεύθυνη στάση. Επειδή λογαριάσαμε τον καιρό μέχρι τότε σε επεξεργασία νέων νομοσχεδίων δεν μετέχουμε στις διαρκείς επιτροπές».
ΔΗΜ.: Αυτό το ανακοινώσατε χθες, δεν είναι λίγο αργά;
ΠΟΛ.: Ναι όλα είναι σε συνάρτηση. Παραδείγματος χάριν μπορεί να είναι αργά αλλά δεν ξέραμε ότι θα υπάρχει αυτός ο ορυμαγδός των νομοσχεδίων, δεν ξέραμε ότι θα υπάρχει αυτή η χωρίς αιδώ και χωρίς ενδοιασμούς εισβολή των τροπολογιών και της συμπεριφοράς της κυβέρνησης να κάνει τις δουλειές της τελευταίας ώρας. Έστω και την τελευταία ώρα εμείς πήραμε την απόφαση - στοπ, ως εδώ!
Για τη σκληρότητα στους χαρακτηρισμούς του
«Εγώ ασκώ το ιερό δικαίωμα της αγανάκτησης».
Ερωτηθείς τι προβλέπεται από εδώ και πέρα μετά και τα νέα στοιχεία της δημοσκόπησης
«Νομίζω ότι πιστοποιείται από τις δημοσκοπήσεις μια οριστική απόφαση του λαού να υπερψηφίσει την ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή. Εμείς όσον αφορά την παραπέρα πολιτική μας εκθέτουμε τις απόψεις μας και τις προγραμματικές μας θέσεις στην κοινωνία και το λαό, και ο λαός ας κρίνει. Εμπιστευόμαστε το λαό, προτείνουμε μια πολιτική εφαρμογή στην νέα διακυβέρνηση που θα είναι υπέρ όλων των ελλήνων, καλωσορίζουμε όλους τους προσερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ. Μάλιστα το πιο ευχάριστο εύρημα είναι ότι η ροή των προσερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ συνεχίζεται σταθερά».
Πηγή: skai.gr