Σημάδια βελτίωσης του κλίματος στις διαπραγματεύσεις βλέπουν ευρωπαϊκά έντυπα

Σημάδια βελτίωσης του κλίματος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες εντοπίζουν τα εξειδικευμένα στα ευρωπαϊκά θέματα έντυπα και ιστοσελίδες.

Το κύριο άρθρο στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics με τίτλο «Ελλάδα: Η ατμόσφαιρα βελτιώνεται» σχολιάζει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι οι δανειστές της χώρας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Σημειώνει ότι πηγές της Ε.Ε. επιβεβαιώνουν ότι οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης έχουν σαφή εντολή και συμμετέχουν στις συνομιλίες καλά προετοιμασμένοι ως προς τα θέματα της συζήτησης.

«Ελλάδα: Η Επιτροπή χαιρετίζει το νέο εποικοδομητικό πνεύμα στις συζητήσεις» ειναι ο τίτλος του έντυπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe.

Οι αλλαγές στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα φαίνεται να κατευνάζουν τις εντάσεις γράφει το EuΟbserver. Το γεγονός ότι τα νέα πρόσωπα συνδέονται περισσότερο με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα είναι ένα καλό σημάδι είπε ευρωπαίος αξιωματούχος στο διαδικτυακό περιοδικό.

«Η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, αλλά τα βήματα αυτά ενδέχεται να μην είναι αρκετά για να απελευθερώσουν κρίσιμα κεφάλαια από το πακέτο διάσωσης», γράφει το διαδυκτιακό περιοδικό Poltico.

Αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων με στόχο την αποδέσμευση πόρων, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο τα μέτρα αυτά θα γίνουν αποδεκτά τόσο από τους «ολοένα και πιο εκνευρισμένους πιστωτές της χώρας, όσο από το ελληνικό εκλογικό σώμα».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ