Κορωνάκης: Οριακή στιγμή για τη διαπραγμάτευση - Θα αντέξουμε έντιμο συμβιβασμό

«Βρισκόμαστε σε οριακή στιγμή για τη διαπραγμάτευση (...) Η κυβέρνηση παλεύει για έντιμο συμβιβασμό, αν είναι έντιμος ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον αντέξει» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί τη συμφωνία θα την εγκρίνει ο ίδιος ο λαός.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η κοινή γνώμη επιθυμεί συμφωνία, ο κ. Κορωνάκης τόνισε ότι «εγώ δεν είδα ότι επιθυμούν επώδυνη συμφωνία». «Δεν τίθεται θέμα ευρώ από την κυβέρνηση, δεν τέθηκε προεκλογικά, δεν τίθεται από τους εταίρους... Στις δημοσκοπήσεις ο λαός επιμένει στην εντολή του στον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Κορωνάκης.

«Θέλουμε λύση εντός ευρώ, χωρίς τα επώδυνα μέτρα που ζήσαμε μέχρι χθες... Βρισκόμαστε σε οριακή στιγμή για τη διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση έχει πάρει σοβαρά τη λαϊκή εντολή η απάντηση από τους εταίρους δεν μπορεί να είναι η αμφισβήτηση της εντολής του ελληνικού λαού» σχολίασε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την απόφαση της 20ης Φλεβάρη πρέπει να την τηρούν και οι δυο πλευρές, αλλιώς έχουμε σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας στην Ευρώπη... Έχει κατατεθεί πλούτος μεταρρυθμίσεων, οι μεταρρυθμίσεις φτάνουν το 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα, όμως οι δανειστές αμφισβητούν το περιεχόμενο της πολιτικής. Μέτρα τύπου μάιηλ Χαρδούβελη δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά γιατί αμφισβητούν τη λαϊκή εντολή» παρατήρησε.
Πηγή: skai.gr