Δραγασάκης: Σε περίπτωση αδιεξόδου το λόγο πρέπει να έχει ο λαός (audio)

«Πάμε σε μία μίνιμουμ συμφωνία, με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα (...) σε περίπτωση αδιεξόδου, υπάρχει η λύση προσφυγής στο λαό» επισήμανε την Τετάρτη στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προσδιορίζοντας χρονικά τη συμφωνία αυτή στις αρχές Μαΐου.

«Προέχουν οι ανάγκες των πολλών» τόνισε, αποδίδοντας την καθυστέρηση στη μετατόπιση των εταίρων από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και τόνισε ότι σε περίπτωση αδιεξόδου, υπάρχει η λύση προσφυγής στο λαό, κάνοντας λόγο «για μηχανισμό ασφυξίας, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση» και για «μεροληπτική και σκόπιμη στάση της ΕΚΤ.»

«Εκτός των δικών μας διλημμάτων και οι εταίροι πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν Ευρώπη προτεκτοράτου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Σήμερα επιδιώκουμε μία συμφωνία-λύση. Δεν αρκεί όμως "οποιαδήποτε λύση". Πρέπει η λύση να είναι βιώσιμη. Κλείνοντας η ενδιάμεση συμφωνία θα ανοίξει η μακρόπνοη συζήτηση για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη» παρατήρησε.

Όσον αφορά τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης περιορίστηκε να δηλώσει πως «είναι απόρροια της εμπειρίας που αποκτήθηκε όλο αυτό το διάστημα.»

«Έχουμε σχέδιο για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά όταν είσαι στην τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης δεν αποκαλύπτεις τα χαρτιά σου" τόνισε με νόημα από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Θέλουν να μας λιώσουν σαν σκουλήκια; Να υποταχθούμε επειδή δεν έχουμε ρευστό και να πούμε ελάτε να υπογράψουμε ό,τι θέλετε; Είναι τακτική αυτή; Είναι παγίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega.

Πηγή: skai.gr