Κλείσιμο

Σακελλαρίδης: Δεν εξετάζουμε σενάρια για εκλογές ή δημοψήφισμα

Η ελληνική κυβέρνηση δεν εξετάζει σενάρια για δημοψήφισμα ή εκλογές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, λίγες μέρες αφού κυβερνητικά στελέχη όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Πάνος Σκουρλέτης άφησαν ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Τόνισε πως η κυβέρνηση αγωνίζεται για ενδιάμεση συμφωνία που θα ξεκλειδώσει τη στρόφιγγα της ρευστότητας άμεσα, επιζητώντας όμως ολική λύση στο πρόβλημα, κι όχι με το «μαρτύριο της σταγόνας» και υπο-δόση στήριξης.

Πάντως, διευκρίνισε ότι η Αθήνα δεν επιδιώκει σύγκρουση με τους δανειστές, αλλά επιζητεί συμφωνία.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών και του δημοψηφίσματος, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους έως τα τέλη Ιουνίου άφησε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον ANT1.

«Αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι αν φτάσουμε στον Ιούνιο και δεν έχουμε συμφωνία θα υπάρχει πολιτικό ζήτημα και με ωριμότητα με τον κόσμο που μας ψήφισε θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.

Είπε πάντως ότι «μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι» για την επίτευξη συμφωνίας.

Υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει τα πάντα για την συμφωνία και ακόμα δεν έχει λάβει χρήματα στήριξης.
Πηγή: skai.gr