Bloomberg: Οι εταίροι κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να εμποδίσουν το Grexit

Οι εταίροι-πιστωτές είναι αποφασισμένοι να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη, με απαραίτητη όμως προϋπόθεση πως η Αθήνα θα δεσμευθεί πραγματικά για ορισμένες μεταρρυθμίσεις-κλειδιά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δυο πηγές που έχουν γνώση των σχετικών συζητήσεων.

Ο πρώτος αξιωματούχος σημείωσε πως η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να κάνει πολλά – αλλά μέχρις ένα σημείο – ώστε να αποφευχθεί ένα Grexit. Προσέθεσε πως η γερμανική κυβέρνηση έχει εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για να εμποδίσει την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.

Η δεύτερη πηγή υπογράμμισε πως ορισμένοι πιστωτές είναι διατεθειμένοι να επιδείξουν ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα, αποδεχόμενοι αστοχίες ή καθυστερήσεις σε πολλά συμφωνημένα μέτρα της αξιολόγησης.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε πως οι εταίροι θα σκεφτούν το σενάριο Grexit μόνο εάν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει καμία δέσμευσή της ή ακυρώσει μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί στο πλαίσιο του μνημονίου.
Πηγή: skai.gr