Σαμαράς: Συμμετέχουμε σε κυβέρνηση ενότητας για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Έτοιμος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, και σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους προκαλέσει ρήγματα στη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλώνει με συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg o Αντώνης Σαμαράς.

«Αν το σχέδιο είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, θα δώσουμε στήριξη. Η έξοδος [από το κοινό νόμισμα] θα σήμανε την απόλυτη καταστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Σημείωσε πως τυχόν Grexit δεν θα προκαλούσε στην ευρωζώνη τις επιπτώσεις που θα υπήρχαν «πριν από τέσσερα χρόνια», όπως προειδοποίησε πως και σήμερα οι συνέπειες θα ήταν «τεράστιες», ενώ ταυτόχρονα η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ θα συνιστούσε «πολιτική καταστροφή».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέκρινε έντονα την έως τώρα διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης, τονίζοντας πως η Αθήνα θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με τη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

«Σταμάτα τους θεατρινισμούς, ο λογαριασμός αυξάνεται», είπε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα, και καμία πράξη [...] Όλα αυτά συνθέτουν ένα μεγάλο ερωτηματικό» για την κυβέρνηση, προσέθεσε, επισημαίνοντας πως η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει ασφυξία στην αγορά.

Ο κ. Σαμαράς επέκρινε έντονα και την διπλωματική προσέγγιση μεταξύ της νέας κυβέρνησης και της Ρωσίας, σχολιάζοντας πως τέτοιου είδους ανοίγματα υπονομεύουν την αξιοπιστία της Ελλάδας.

«Όταν είσαι στην Ευρώπη και ζητάς από Κινέζους, Ιρανούς, Ρώσους, να χρηματοδοτήσουν το έλλειμμά σου, αυτό δεν στέλνει σινιάλο στην υπόλοιπη Ευρώπη πως δεν είσαι πραγματικά ένας σοβαρός φιλοευρωπαίος;», διερωτήθηκε.

Κατηγορηματικό όχι από το Μέγαρο Μαξίμου

Για «όνειρα θερινής νυκτός» κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας το άνοιγμα του αρχηγού της ΝΔ ως «σενάρια για κυβέρνηση μνημονιακής ενότητας, που απεργάζονται τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και διάφορα κέντρα και παράκεντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό».
Πηγή: skai.gr