Βουλή: Αποχώρηση της ΚΟ της ΝΔ όταν η πρόεδρος έδωσε το λόγο στον Κατρούγκαλο

Εκτός ελέγχου βγήκε προς στιγμήν η συνεδρίαση στη Βουλή κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων με αποτέλεσμα την αποχώρηση από την αίθουσα της ΝΔ. Αφορμή στάθηκε η απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να δώσει το λόγο στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο επί προσωπικού, εξαιτίας αναφοράς του Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση του κ. Κατρούγκαλου που απασχόλησε έντονα τη δημοσιότητα.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες βουλευτών της ΝΔ, και του ίδιου του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά που ζητούσε επίμονα το λόγο, δε τού δόθηκε ποτέ, ενώ έκλεισαν- προς στιγμή- και τα μικρόφωνα της αίθουσας με αποτέλεσμα η ΝΔ να αποχωρήσει από την αίθουσα διαμαρτυρόμενη.

Στο πλευρό της ΝΔ τάχθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι η Πρόεδρος της Βουλής έκανε λάθος στην εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής και κατηγορώντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι προκαλεί εντάσεις και οδήγησε τη ΝΔ σε αποχώρηση «αυτό από μόνο του συνιστά πρόβλημα εφαρμογής τους συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλώντας την Πρόεδρο της Βουλής να «συνειδητοποιήσει το θεσμικό της ρόλο».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου