Πιθανό Euro-working Group μέσα στην εβδομάδα για την Ελλάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Euro-working Group για την Ελλάδα πριν το Πάσχα των Καθολικών, δηλαδή εντός της τρέχουσας εβδομάδας, άφησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Ούτως ή άλλως η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Euro-working Group είναι προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου, με τον κ. Σχοινά να αρνείται ωστόσο να σχολιάσει εάν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα έως τότε.

Αρνήθηκε να σχολιάσει για ενδεχόμενο εκταμίευσης κάποιας δόσης στήριξης προς τη χώρα μας, λέγοντας λιτά πως αυτές οι αποφάσεις «λαμβάνονται από το Eurogroup, με προετοιμασία από το Euro-working Group».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτήρισε «θετικό σημάδι» το γεγονός ότι οι «εποικοδομητικές» συζητήσεις που άρχισαν το Σάββατο συνεχίζονται ακόμα και σήμερα Δευτέρα.

Διευκρίνισε όμως πως «ακόμα δεν βρισκόμαστε στο σημείο» που χρειάζεται προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών.

Τέλος, ο κ. Σχοινάς είπε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα.


Πηγή: skai.gr