Σόιμπλε: Η Αθήνα θα πρέπει να προσέξει τις προσδοκίες που καλλιεργεί

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση πως θα πρέπει να μετριάσει τις προσδοκίες που καλλιεργεί στην κοινή γνώμη στέλνει, μέσω συνέντευξής του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως οι έλληνες πολιτικοί οφείλουν να πουν στο λαό την αλήθεια για τα αίτια των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

«[Τα αίτια της κρίσης] βρίσκονται στο γεγονός ότι η Ελλάδα επί πολύ καιρό ζούσε πέρα από τις δυνατότητές της», επισημαίνει ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας πως ένας υπεύθυνος πολιτικός πρέπει να φέρνει τις προσδοκίες της δημόσιας γνώμης στα μέτρα της πραγματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ απορρίπτει εκ νέου κάθε ενδεχόμενο συζήτησης των πολεμικών επανορθώσεων, εξηγώντας πως το εν λόγω ζήτημα ρυθμίστηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Απορρίπτει επίσης κατηγορηματικά το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους, σημειώνοντας πως η πραγματική πρόκληση για την Ελλάδα είναι να εκκινήσει εκ νέου την οικονομία της.

Ερωτηθείς πάντως για ένα ενδεχόμενο τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε απαντά λιτά πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη απορρίψει αυτό το σενάριο και πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην Ελλάδα.

«Ποτέ δεν έχουμε υποχρεώσει κάποιον να δεχτεί κάτι που δεν θέλει», σχολιάζει με νόημα.
Πηγή: skai.gr