Με την εκλογή γεν. γραμματέα και νέας ΠΓ ολοκληρώνονται οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Με την εκλογή του Τάσου Κορωνάκη στη θέση του γενικού γραμματέα, και νέας Πολιτικής Γραμματείας, ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακές οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που αποτιμά την τακτική και τα αποτελέσματα της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και θέτει τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα.

Η εικόνα της συζήτησης στην ΚΕ αντανακλά σε μεγάλο βαθμό τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα, δηλαδή μια μεικτή εικόνα επικρίσεων, σκεπτικισμού και υποστηρικτών. Η Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά και μικρότερες τάσεις ασκούν κριτική και θεωρούν, ότι στη συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης, υπάρχουν αρνητικά στοιχεία, ενώ την υπερασπίστηκαν, κατά κύριο λόγο, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Οι ψηφοφορίες θα αρχίσουν το απόγευμα. Το όνομα του νέου γραμματέα θα είναι γνωστό νωρίς το βράδυ, ενώ τα αποτελέσματα για την ΠΓ, αναμένεται να γίνουν γνωστά αργότερα, αλλά πριν τα μεσάνυχτα.

Η κυβέρνηση εξέτασε ακόμη και το σενάριο «τελικής σύγκρουσης» με τους εταίρους τόνισε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Εξετάσαμε ακόμα και το σενάριο της τελικής σύγκρουσης, αλλά δεν το επιλέξαμε. Αποδεχτήκαμε αυτή τη συμφωνία γιατί θεωρήσαμε ότι μας δίνει χρόνο αλλά και εργαλεία για να προχωρήσουμε. Δεν προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι άλλο» τόνισε.

«Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε, ένα κόμμα χωρίς βαρονίες, δεν το πετύχαμε για αυτό και πρέπει να το ξαναδούμε» ανέφερε. Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτήσαμε μετά το συνέδριο δεν είναι ούτε ενιαίος, ούτε κόμμα των μελών του και γι' αυτό έχουμε ευθύνη όλοι.»

Nα μη επικυρώσει τη συμφωνία με τους πιστωτές στη Βουλή κάλεσε την κυβέρνηση μέσω του ΣΚΑΪ ο Αλέξης Μητρόπουλος, για να μην υπάρχουν σε ψηφισμένο κείμενο δυο ρήτρες που δεσμεύουν τη χώρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr