Αυστηρά μηνύματα από τη γερμανική Βουλή για τις ελληνικές προτάσεις

«Η Ελλάδα επιτέλους συνειδητοποίησε πως δεν μπορεί να αγνοεί την πραγματικότητα», δηλώνει ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ στην κάτω Βουλή της Γερμανίας (Bundestag), Φόλκερ Κάουντερ, στέλνοντας μήνυμα στην Αθήνα πως η 4μηνη παράταση της βοήθειας θα υπερψηφιστεί εφόσον οι μεταρρυθμίσεις που θα υποβάλει η Αθήνα τη Δευτέρα συνάδουν με τις προσδοκίες των εταίρων-πιστωτών.

«Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους τώρα [...] Τότε, η επέκταση του προγράμματος βοήθειας μπορεί να εγκριθεί από τη Bundestag», τόνισε ο κ. Κάουντερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag, απόσπασμα της οποίας προδημοσιεύθηκε σήμερα Σάββατο.

Σε παραπλήσιο μήκος κύματος κινήθηκε και το νούμερο 2 στην ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών, Ραλφ Μπρινκχάους.

«Κάναμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στη γραμμή του τερματισμού», σχολίασε.

Τόνισε δε πως η Αθήνα έχει «χάσει μέρος της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων εταίρων της κατά τους τελευταίους μήνες», και η περίοδος της τετράμηνης παράτασης «πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αποκατασταθεί αυτή η εμπιστοσύνη».

«Δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε έναν φτηνό συμβιβασμό και θα εξετάσω προσεκτικά τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που πρόκειται να υποβάλει η Αθήνα τη Δευτέρα», δήλωσε από την πλευρά της η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των συγκυβερνώντων Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών, Γκέρντα Χάσελφελντ.
Πηγή: skai.gr