Στρατούλης: Η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε φοβάται, ούτε θα υποχωρήσει

Η κυβέρνηση «ούτε εκβιάζεται, ούτε φοβάται, ούτε θα υποχωρήσει από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και θα τιμήσει την πρόσφατη λαϊκή εντολή, με τόλμη και σταθερότητα» διεμήνυσε, μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης δεσμευόμενος παράλληλα για σειρά μέτρων που θα επαναφέρουν συντάξεις και ασφαλιστικά ζητήματα σε μία πρότερη κατάσταση.

«Αυτή η κυβέρνηση εγγυάται τις συντάξεις όλων των συνταξιούχων μέχρι το τελευταίο ευρώ»,  είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση « δε συζητά ούτε δέχεται τα προαπαιτούμενα της τρόικας για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις και δεν θα εφαρμόσει αυτά που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με την τρόικα μέσω του γνωστού mail Χαρδούβελη». Εξειδικεύοντας μάλιστα, αναφέρθηκε στο ΕΚΑΣ και τα προνοιακά επιδόματα διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξει «ούτε αύξηση ηλικίας, ούτε περιορισμός των δικαιούχων και κατάργηση του ΕΚΑΣ, ούτε περιορισμός των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων, ούτε κατάργηση πρόωρων συντάξεων πριν 62».

«Καταργούμε άμεσα τη ρήτρα θανάτου και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικές συντάξεις» είπε ενώ επανέλαβε τη δέσμευση για επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης για συντάξεις κάτω των 700 ευρώ.

Τέλος, ο κ. Στρατούλης προανήγγειλε τη μείωση των απαιτούμενων ελάχιστών ενσήμων για την έκδοση βιβλιαρίων υγείας, και ειδικότερα θα μειωθούν σε 50 τα απαιτούμενα ένσημα όπου προβλεπόταν 100 και σε 60 όπου προβλεπόταν 120.

Απευθυνόμενος νωρίτερα σε όσους κριτικάρουν και αμφισβητούν το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε «μην ανησυχείτε, τα μνημόνια και η τρόικα τέλος. Το ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα μας θα το εφαρμόσουμε πλήρως, απολύτως και κατά γράμμα» είπε και πρόσθεσε «Ας μην ελπίζουν κάποιοι ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι της ευρωζώνης, Μέρκελ και Σοιμπλε θα εκβιάσουν και θα υπάρξει άτακτη αναδίπλωση. Το πρόγραμμά μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας να το περιφέρουμε στα ευρωπαϊκά όργανα. Το πρόγραμμα μας δεν τεμαχίζεται, δεν χωρίζεται και αν κάποιο θέτουν τελεσίγραφα, οφείλουν να γνωρίζουν ότι θα επιλέξουν λάθος χώρα, λάθος λαό και λάθος κυβέρνηση. Η κυβέρνηση μας δεν εκβιάζεται γιατί δεν εκβιάζεται ο λαός», δήλωσε ο Υπουργός.

«Δεν αυξάνεις τις συντάξεις, επικαλούμενος απλώς το εκλογικό αποτέλεσμα», υποστηρίζει στο μεταξύ ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου - skai.gr