Σακελλαρίδης: Μέτρο πολιτικής πίεσης η απόφαση της ΕΚΤ, θωρακισμένες οι τράπεζες

Η απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται τις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου ως εχέγγυα για την παροχή ρευστότητας είναι στην ουσία ένα μέτρο πολιτικής πίεσης τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA τόνισε,  πως δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το τραπεζικό σύστημα και πως οι συνέπειες για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα είναι ασήμαντες.

Αναφερόμενος στο γερμανικό έγγραφο που αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters και μέσω του οποίου η Γερμανία φέρεται να ζητά ανάκληση όλων των αντι-μνημονιακών εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε πως ο επικεφαλής του Euro-working Group Τόμας Βίζερ δεν αναφέρθηκε καθόλου στο εν λόγω χαρτί όταν επισκέφτηκε την Αθήνα την προηγούμενη Παρασκευή.

«Αυτό το πλαίσιο, όπως μπαίνει στο χαρτί, δεν έχει κανένα κοινό σημείο αναφοράς με την ελληνική κυβέρνηση και δεν θα γίνει αποδεκτό στο Euro-working Group», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, πως η ελληνική κυβέρνηση έχει καλή διάθεση αλλά δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν.

Ειδικότερα για την επικείμενη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε πως ο κ. Σόιμπλε γνωρίζει ποιες ειναι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και πως σε αυτές τις επαφές πρέπει να υπάρχει συναντίληψη.
Πηγή: skai.gr