Μέρκελ: Περιμένω από την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της (upd)

Αυστηρό μήνυμα προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έστειλε η γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η γερμανική έκδοση του Reuters.

Μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της, η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να δήλωσε ότι δεν βλέπει καμία ανάγκη να γίνει κούρεμα, και αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τοποθετηθεί για το πώς θα χειριστεί το θέμα.

«Η ευθύνη για τις περαιτέρω εξελίξεις ανήκει στη νέα ελληνική κυβέρνηση, η Αθήνα είναι εκείνη που πρέπει να κάνει κίνηση. Δεν υπάρχει λόγος κουρέματος, και είναι περίεργη η όλη δημόσια συζήτηση τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα έχει δώσει στην Ελλάδα ήδη χαμηλά επιτόκια και η εξυπηρέτηση των δανείων και των χρεολυσίων αρχίζει μετά το 2020» τόνισε.

Εκτός αυτού, η καγκελάριος υπενθύμισε ότι δεν έχει δοθεί η τελευταία δόση του προγράμματος στήριξης που ολοκληρώνεται τέλη Φεβρουαρίου. Πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδιακή Γερμανική κυβέρνηση έχει τονίσει πως η δόση θα εκταμιευτεί μόνο εάν η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις της

«Η ευθύνη για τις περαιτέρω εξελίξεις ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση», φέρεται να είπε η καγκελάριος.

«Δεν πρόκειται να υπακούσουμε στις εντολές της Μέρκελ και της τρόικας. Θα υπακούσουμε στις εντολές που μας έδωσε ο λαός» απάντησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

«H Μέρκελ εξακολουθεί να θεωρεί ότι μπορεί να κυβερνάει την Ευρώπη. Ας κυβερνάει την Γερμανία κι ας αφήσει την Ευρώπη... Οι Γερμανοί θα χάσουν αν τα σπάσουμε. Εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε» τόνισε.
Πηγή: skai.gr