Κλείσιμο

Ρεκόρ ενδιαφέροντος από ξένα ΜΜΕ - 1015 οι διαπιστευμένοι στο Ζάππειο

Στο κέντρο τύπου του Ζαππείου χτυπά η καρδιά του διεθνούς ενδιαφέροντος για τις ελληνικές εκλογές, με τους αριθμούς να χτυπούν ρεκόρ και να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, ακόμη και το ενδιαφέρον των εκλογών του 2012 που αντίστοιχα ήταν υψηλό.

Σύμφωνα με τα ανανεωμένα στοιχεία, συνολικά στο κέντρο τύπου του Ζαππείου έχουν διαπιστευτεί συνολικά 1015 δημοσιογράφοι και συνεργεία, ανταποκριτές ξένου τύπου από 45 χώρες, καθώς και παρατηρητές από ξένες πρεσβείες. Αριθμός πολλαπλάσιος από κάθε άλλο προηγούμενο καθώς αντίστοιχα για τις εκλογές του 2102 είχαν διαπιστευτεί 649 δημοσιογράφοι, ανταποκριτές και συνεργεία.

Από τους 1015 διαπιστευμένους, οι 741 είναι ξένοι δημοσιογράφοι και οι 590 έχουν έρθει ειδικά στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες για την παρακολούθηση και καταγραφή των εκλογών.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνει η Ισπανία, καθώς είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο κέντρο τύπου με 70 διαπιστευμένους. Άλλωστε και προεκλογικά η Ισπανία είχε δώσει το στίγμα του ενδιαφέροντός της με την επίσκεψη αρχικά του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος συναντήθηκε με τον ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά, ενώ στη συνέχεια την Ελλάδα επισκέφτηκε και ο αρχηγός των Podemos Πάμπλο Ιγγλέσιας που είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Να σημειωθεί, ότι την οργάνωση του κέντρου τύπου του Ζαππείου έχουν αναλάβει 35 στελέχη και υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Τύπου.

Για την αναλυτική πορεία των αποτελεσμάτων μπορείτε να ενημερώνεστε ζωντανά στο skai.gr, στην ειδική σελίδα για τις εκλογές (ΕΔΩ).

Ο ΣΚΑΪ καλύπτει από την πρώτη στιγμή την μαραθώνια εκλογική διαδικασία, μέσω τηλεόρασης (live ΕΔΩ) και ραδιοφώνου (live ΕΔΩ) και θα μείνει στη μάχη της ενημέρωσης μέχρι τις πρώτες ώρες, όταν θα διαμορφώνεται σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα.

Στις 19.00 η εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τον εκλογικό αναλυτή του ΣΚΑΪ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου - skai.gr