Τσίπρας: Το δίλημμα είναι ανάμεσα στην τρόικα και την αξιοπρέπεια

Το δίλημμα των εκλογών είναι «αν αύριο θα επιστρέψει η τρόικα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά [...] ή αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό και θα μετάσχει ισότιμα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κυψέλη, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Δήλωσε βέβαιος πως οι πολίτες θα «ολοκληρώσουν το αποφασιστικό βήμα», με στόχο την επιστροφή της «δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στη χώρα» και για να φύγει ο «φόβος».

Υπογράμμισε πως ο κάθε πολίτης που προσέρχεται στις κάλπες έχει ευθύνη στις σημερινές εκλογές.

Στρέφοντας δε το βλέμμα στους ευρωπαίους εταίρους, και μιλώντας στα αγγλικά, τόνισε πως «το μέλλον στην Ευρώπη δεν είναι η λιτότητα, αλλά η δημοκρατία, η αλληλεγγύη και η συνοχή».

Στο εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικράτησε για αρκετή ώρα το αδιαχώρητο, καθώς εκεί βρίσκονταν δεκάδες δημοσιογράφοι από ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Για την αναλυτική πορεία των αποτελεσμάτων μπορείτε να ενημερώνεστε ζωντανά στο skai.gr, στην ειδική σελίδα για τις εκλογές (ΕΔΩ).

Ο ΣΚΑΪ καλύπτει από την πρώτη στιγμή την μαραθώνια εκλογική διαδικασία, μέσω τηλεόρασης (live ΕΔΩ) και ραδιοφώνου (live ΕΔΩ) και θα μείνει στη μάχη της ενημέρωσης μέχρι τις πρώτες ώρες, όταν θα διαμορφώνεται σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα.

Στις 19.00 η εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τον εκλογικό αναλυτή του ΣΚΑΪ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη.


Πηγή: skai.gr