Κλείσιμο

Σαμαράς: Με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα δε θα πάρει ούτε σταγόνα από τη «βροχή» της ΕΚΤ

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως με την πολιτική του αποκλείει την Ελλάδα από το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, πως ενώ η Ευρωτράπεζα προειδοποίησε την Ελλάδα πως δεν θα ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση αν δεν ολοκληρώσει επιτυχώς την αξιολόγηση με την τρόικα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγείλει πως δεν δέχεται καν την υπαγωγή της χώρας σε πρόγραμμα στήριξης, και θέλει να αρχίσει τις επαφές με τους δανειστές από το μηδέν, οδηγώντας τη χώρα μακριά από την «κοσμογονία» της ΕΚΤ.

«Αυτό σημαίνει ότι για ένα χρόνο, ενώ θα ‘βρέχει’ λεφτά, εμείς δεν θα έχουμε ούτε σταγόνα», προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, και συμπλήρωσε πως η ανάπτυξη «δεν γίνεται με τσαμπουκάδες».

Στρέφοντας δε το βλέμμα του στους υποστηρικτές του Ποταμιού, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε πως με την ψήφο τους «στην ουσία αφαιρούν από τη ΝΔ το δικαίωμα» να διεκδικήσει τη θέση του πρώτου κόμματος, και έτσι θα «έχουν υπουργό Εργασίας τον κύριο Στρατούλη».

Δήλωσε μάλιστα αισιόδοξος για την έκβαση των εκλογών, σημειώνοντας, πως υπάρχει ακόμα ένα 15% αναποφάσιστων πολιτών που ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο. «Η αλλαγή θα γίνει τις τελευταίες ημέρες», εκτίμησε.

«Ο Έλληνας θέλει Ευρώπη και σοβαρότητα και σοβαρότητα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει», συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr