Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4% έναντι της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Το γράφημα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας 

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία GPO, για λογαριασμό του Mega.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε;», το 30,4% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ (28,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και το 26,4% ΝΔ (25,3%), με τα δυο κόμματα να καταγράφουν ανοδική φορά στα ποσοστά τους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τουλάχιστον τρία κόμματα δίνουν «μάχη» για την τρίτη θέση, με Το Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή να σημειώνουν 5,2%, να ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,1% και το ΚΚΕ  ,8%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% είναι και πάλι στο όριο για κοινοβουλευτική παρουσία, ενώ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών καταγράφει 2,5%.

Το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 1,2%, Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ 1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. «'Αλλο Κόμμα» 1,8%. Λευκό/'Ακυρο 0,9%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 11,5% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 40,5% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2%. Κανένας απάντησε (αυθόρμητα) το 20,9%.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε τις ημέρες 16, 17 και 19 Ιανουαρίου 2015.

Η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας 

Όσον αφορά την προτελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,5% από 31,5% στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ η ΝΔ παραμένει σταθερή στο 27%. 


Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,5% από 6,5%, και το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή στο 5,5% από 6% στην προηγούμενη μέτρηση. Στο 4,5% η πρόθεση ψήφου για το ΠΑΣΟΚ από 3% στην προηγούμενη μέτρηση και σταθερά στο 3% οι ΑΝΕΛ.

Διαβάστε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης ΕΔΩ

Πηγή: skai.gr