Θεοδωράκης: Χωρίς τα 7 δισεκ. ευρώ της δόσης η χώρα θα ναυαγήσει

Την ανάγκη κυβερνητικής λύσης μετά τις 25 Ιανουαρίου επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης. Προειδοποίησε δε, ότι δεύτερες εκλογές θα ήταν καταστροφικές, και ότι «αν δεν πάρει τα 7,2 δισεκ. ευρώ (σ.σ της τελευταίας δόσης) η χώρα, θα ναυαγήσει».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε σημεία επαφής για να αποφύγουμε εκλογές Μάρτιο... Θα κλειστούμε εν ανάγκη σε ένα δωμάτιο και θα φύγουμε δίνοντας μια κυβερνητική λύση», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Για το χρέος τόνισε, ότι το Ποτάμι ζητεί περίοδο χάριτος για μια αναπτυξιακή περίοδο και μικρότερα επιτόκια. «Δεν είναι ρεαλιστικό να βγεις αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη να ζητήσεις κούρεμα. Πρέπει να γίνει συνολική συζήτηση για το χρέος δεν πρέπει να είμαστε οι μοναχικοί καβαλάρηδες», εξήγησε.

Ο ιδρυτής του Ποταμιού δήλωσε, ότι στη χώρα χρειάζονται επενδύσεις και ανάπτυξη, και οι επενδύσεις θα πρέπει να υλοποιούνται βάσει των αποφάσεων του ΣτΕ, των δικαστών και των ανεξάρτητων αρχών.

«Παρουσιάσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για τη δημόσια διοίκηση» απάντησε δε, κληθείς να σχολιάσει την άποψη, ότι το Ποτάμι δεν έχει συγκεκριμένες θέσεις.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε, ότι χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις για τη χώρα. «Θέλουμε δουλειές; Εγώ δουλειές με το δημόσιο αφεντικό δεν θέλω. Θα φύγουν οι κρατικοί υπάλληλοι της ΝΔ και θα έρθουν αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ... Με λίγη ενίσχυση μπορούμε να στηρίξουμε την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, όχι στη λογική να «ανοίξουμε το κράτος», χρειαζόμαστε επενδύσεις από ξένες μεγάλες εταιρείες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr