Πολιτικά μηνύματα μετά τον αγιασμό των υδάτων

Με κατάνυξη, τσουχτερό κρύο και σε προεκλογικό κλίμα τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Την ευχή η πατρίδα μας να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Καβάλα αμέσως μετά την κατάδυση του τιμίου σταυρού στο λιμάνι της πόλης.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε υγεία σε όλους τους Έλληνες «και προκοπή στην πατρίδα μας τώρα που σηκώθηκε στα πόδια της να μην κυλήσει ξανά».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων που τέλεσε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

Στον αγιασμό στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, παρέστη ο Αλέξης Τσίπρας, όντας μάλιστα εκείνος που απελευθέρωσε το λευκό Περιστέρι, που συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό. Εγώ να ευχηθώ το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από εδώ και εμπρός την πατρίδα μας», δήλωσε, επίσης σε προεκλογικό κλίμα, ο κ. Τσίπρας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν στον Πειραιά ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος  «ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και σε όλους μας το φως της λογικής», και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, που ευχήθηκε «το φως των Θεοφανείων να φωτίσει όλους μας για το καλό του τόπου».

Ο αγιασμός των υδάτων στην Αθήνα έγινε στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr