CNN για πρόωρες εκλογές: Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα

«Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα» αναφέρει χαρακτηριστικά στον τίτλο του άρθρο του CNN ενόψει των πρόωρων εθνικών εκλογών στη χώρα μας μετά την άκαρπη τρίτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «τα σχέδια του είναι δημοφιλή στους πολίτες, αλλά οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι ρεαλιστικά και θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μία κρίση που εν τέλει θα έβγαζε την Ελλάδα από το ευρώ.»

Το άρθρο τονίζει πάντως ότι προσφάτως ο ΣΥΡΙΖΑ εχει ρίξει τους τόνους και τονίζει ότι θέλει να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη.

Παρά τους κινδύνους που παρουσιάζονται από την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι η ευρωζώνη βρίσκεται πλέον σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει μια άλλη ελληνική κρίση.

«Η ευρωζώνη θα μπορούσε πιθανότατα να χειριστεί ένα απίθανο αλλά όχι αδύνατο ελληνικό ατύχημα με όχι κάτι περισσότερο από μια πολύ περιορισμένη και προσωρινή βλάβη», δήλωσε οικονομολόγος σε ένα ερευνητικό σημείωμα γραμμένο νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν ένα πιθανή ελληνική κρίση. Αυτή δεν είναι η αρχή μιας [ακόμη] κρίσης δημόσιου χρέους στην ευρωζώνη» πρόσθεσε άλλος οικονομολόγος στο αμερικανικό κανάλι.

Ο όρος «αποτυχία» αλλά και το ενδεχόμενο κινδύνων για την οικονομία της χώρας μας κυριαρχούν στα περισσότερα ξένα δημοσιεύματα.
Πηγή: skai.gr