«Πρόσω ολοταχώς» για την ίδρυση νέου κόμματος ο Παπανδρέου

Τη Δευτέρα το απόγευμα, μετά την τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναμένεται η ανακοίνωση του κόμματος Παπανδρέου. 

Οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού εργάζονται πυρετωδώς πάνω στη διακήρυξη θέσεων του νέου φορέα που θα έχει τον χαρακτήρα κινήματος και θα περιλαμβάνει τη λέξη «Αλλαγή».

Παράλληλα, καταρτίζονται και τα ψηφοδέλτια με τον ίδιο τον κύριο Παπανδρέου πιθανότατα να είναι υποψήφιο και στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη εκλογική Περιφέρεια της χώρας όπου και θα δοθεί μεγάλος βάρος, όπως και τη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη. Το Ηράκλειο μάλιστα θα είναι η δεύτερη περιφέρεια που θα θέσει ο κ. Παπανδρέου υποψηφιότητα.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε νέα κίνηση για τη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σε άτυπη ενημέρωσή του, το ΠΑΣΟΚ απαρίθμησε την Παρασκευή τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με στόχο την ενότητα του χώρου, σημειώνοντας μάλιστα πως ορισμένες κινήσεις του κ. Βενιζέλου δεν έχουν γίνει δημόσια γνωστές.

Τονίζει ότι θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης η τυχόν δημιουργία νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό.

«Καθήκον όλων μας είναι η ενότητα» τόνισε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός.
Πηγή: skai.gr