Μητρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δε δέχεται παράταση ή στήριξη αν συνοδεύονται από μέτρα

Ο Αλέξης Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτούν δίμηνη παράταση του μνημονίου ή προληπτική στήριξη που να συνοδεύεται από πακέτο μέτρων, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

«Δεν δικαιούμαστε, ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε και εγώ, να δεχτούμε τη δίμηνη παράταση και να εφαρμόσουμε μέτρα», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

Μιλώντας στη συνέχεια στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητρόπουλος επανέλαβε πως ο κ. Τσίπρας «σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί» τα «θανατηφόρα πακέτα» που συνοδεύουν την παράταση του προγράμματος ως τα τέλη Φεβρουαρίου ή την πιστωτική γραμμή ECCL που έχει πρακτικά εγκρίνει το Eurogroup.

Υπογράμμισε πως η χώρα «δεν θα ξεμείνει από χρήμα». «Θα υπάρξει συνεννόηση με τους δανειστές χωρίς θανατηφόρα πακέτα», είχε δηλώσει νωρίτερα στο MEGA. 

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε στον ΣΚΑΪ πως πρώτη πράξη της κυβέρνησης της αριστεράς θα είναι να ακυρώσει τη «νεοφιλελεύθερη σαβούρα» που επιχειρούν να «φορτώσουν» στην κυβέρνηση οι δανειστές και στην οποία η κυβέρνηση της αριστεράς «δεν θα συναινέσει».

Ωστόσο, εκτίμησε πως οι εν λόγω κινήσεις μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους σε βάθος έξι μηνών καθώς – όπως σχολίασε – οι δανειστές «έχουν λόγο και υποχρέωση» να σεβαστούν μια κυβέρνηση που θα έχει νωπή λαϊκή εντολή.

«Θα υπάρχει ανοχή στη διαπραγμάτευση, χωρίς να το ζητήσει ο Τσίπρας», κατέληξε, ενώ παράλληλα είπε πως οι εταίροι έχουν προβλέψει δυνατότητα παράτασης του προγράμματος στήριξης χωρίς να υπάρχει αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση, ως δικλείδα ασφαλείας.
Πηγή: skai.gr