«Όχι» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο άνοιγμα Σαμαρά

Αρνητική απάντηση στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, που έχει ως άξονες τη συναινετική εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τη διεύρυνση του κυβερνητικού συνασπισμού, την υπερψήφιση της Συνταγματικής αναθεώρησης και πρόωρες εκλογές στα τέλη του 2015, έδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το ΚΚΕ που δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί.

Βολές κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγορεί πως «φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει», εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μένοντας αμετακίνητος στην επιθυμία του για μη εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και επακόλουθη κήρυξη πρόωρων εκλογών στις αρχές του επόμενου έτους.

«Προεκλογική ομιλία» χαρακτήρισε το διάγγελμα του πρωθυπουργού ο ευρωβουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι το διάγγελμα αποτελεί ομολογία ότι δεν υπάρχουν οι 180 έδρες για την εκλογή ΠτΔ, και προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός έταξε υπουργικές καρέκλες.

«Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους. Πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί παρελθόν για τη χώρα», σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Όχι» απαντά και η ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, «με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα».
Πηγή: skai.gr