Σόιμπλε: Καλή η απόφαση της Ελλάδας να επισπεύσει την προεδρική εκλογή

Με θετικά σχόλια για τις προσπάθειες εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας που καταβάλουν τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο γερμανός υπουργός, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι ήταν εν γνώσει της απόφασης του έλληνα πρωθυπουργού να επισπεύσει τις προεδρικές εκλογές. Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε πως ήταν μια καλή απόφαση, ενώ παράλληλα εγκωμίασε την πρόοδο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στο θέμα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών της.

Ο κ. Σόιμπλε εξήρε επίσης τον κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια αποφασιστική μορφή, που συνέβαλε περισσότερο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την προληπτική γραμμή πίστωσης για την Ελλάδα μπορεί ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουάριου, δηλαδή πριν τη λήξη της δίμηνης παράτασης που ενέκρινε χθες Δευτέρα το Eurogroup, εφόσον τα εθνικά κοινοβούλια αποδεχτούν το αίτημα της Αθήνας.

Η συζήτηση στη γερμανική Βουλή, όπως είπε, αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα.

Τόνισε ωστόσο πως για την προληπτική γραμμή «δεν θα χρειαστούν νέα χρήματα».

Την εκτίμηση ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία Σταύρος Δήμας θα αποσπάσει τις απαραίτητε ψήφους για την εκλογλη, διατύπωσε μετά το ECOFIN ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr