Σαμαράς για Δήμα: Επιλέξαμε υποψηφιότητα που εμπνέει σεβασμό και ενώνει

Το βιογραφικό του Στ. Δήμα ΕΔΩ 

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκαταστήσει πλήρως την πολιτική σταθερότητα επισπεύδοντας την εκλογή Προέδρου υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ανακοινώνοντας επισήμως την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τις πληροφορίες για την επιλογή του κ. Δήμα είχε μεταδώσει πρώτος ο ΣΚΑΪ.  

«Η εκλογή του
Προέδρου της Δημοκρατίας είχε μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε πρόσχημα εκβιασμού πρόωρων εκλογών. Η χώρα με την εκλογή του κ. Δήμα και στις τρεις ψηφοφορίες, είναι έτοιμη να προχωρήσει στη επόμενη μέρα της σταθερότητας και της ανάπτυξης» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ενώ είχαμε σταθεροποιήσει την οικονομία δημιουργήθηκαν και πάλι σύννεφα αστάθειας μέσα στη χώρα και πολιτικής αβεβαιότητας για την Ελλάδα στο εξωτερικό... Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκαταστήσει πλήρως τη σταθερότητα επισπεύδοντας την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η απόφαση του Eurogroup δείχνει ότι η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη μέρα όταν θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα και η χώρα θα είναι έτοιμη να μπει στην μετά μνημόνιο εποχή» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον κ. Δήμα ως ένα πρόσωπο κύρους, που εμπνέει σεβασμό, εμπιστοσύνη και ενώνει. «Επιλέξαμε την καλύτερη υποψηφιότητα που τιμήθηκε με ιδιαίτερες διακρίσεις, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος, που εκτιμά η κοινωνία, αλλά και σέβεται η διεθνής κοινότητα. Είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που εμπνέει σεβασμό, εμπιστοσύνη και ενώνει» δήλωσε.

«Επίσπευση της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία» χαρακτήρισε την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. 

«Δεν μετράμε κουκιά, αλλά συνειδήσεις και ιστορικές ευθύνες» υπογράμμισε για την Προεδρική εκλογή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος

Πηγή: skai.gr