Βενιζέλος: Η διαπραγμάτευση είναι πολύ δύσκολη - Η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητές της

Μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μέτωπο απέστειλε από τις Βρυξέλλες ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας στους Έλληνες πολίτες ότι η διαπραγμάτευση είναι πολύ δύσκολη, στους Ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητες για συμφωνία, και ζητώντας αρραγές εσωτερικό μέτωπο από τα κόμματα. 

«Το 2015 δεν είναι 2010 (...) οι εταίροι μας οφείλουν να καταλάβουν και θα καταλάβουν πώς η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητές της... Η διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί αφορά το μέλλον της χώρας και το μέλλον των σχέσεών μας με τους εταίρους μας» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

«Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Θα φτάσουμε σε μία λύση εάν το εσωτερικό μας μέτωπο είναι αρραγές, εάν είμαστε σταθεροί –που είμαστε- στις θέσεις μας και βεβαίως, εφόσον οι εταίροι μας καταλάβουν –που οφείλουν να καταλάβουν- και θα καταλάβουν πώς η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητές της, έχει να παρουσιάσει εντυπωσιακά επιτεύγματα, άρα έχει πολύ σημαντικά επιχειρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «σημασία, λοιπόν, έχει αυτές τις κρίσιμες μέρες να είμαστε προσηλωμένοι στο σκοπό μας που είναι εθνικός. Δεν χωρά καμία μικροκομματική προσέγγιση στα θέματα αυτά.»

Η Ελλάδα πρέπει να αιτηθεί την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, και μετά να ακολουθήσει η συμφωνία για προληπτική γραμμή, επισήμανε στο μεταξύ ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Δεν είμαστε πολύ μακριά» από συμφωνία με την τρόικα για την αξιολόγηση, δήλωσαν πάντως παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, λίγες ώρες αφότου η τρόικα έστειλε στο ΥΠΟΙΚ και το υπουργείο Εργασίας απαντητικό e-mail στις προτάσεις της Αθήνας για κάλυψη τυχόν δημοσιονομικού κενού το 2015.
Πηγή: skai.gr