Σταθάκης: «Εξαιρετικά αρνητική» εξέλιξη η αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η επιλογή ανάδοχης εταιρείας για την αποκρατικοποίηση και την εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Για «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, εκτιμώντας πως η σύμβαση θα προβλέπει τον «διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου, αυξάνοντας το κόστος μετακίνησης για τους Έλληνες πολίτες αλλά και πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Σημειώνει πως «τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά».

«Η ψήφος εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στην Ελλάδα προκαλεί αλλεργία στον ΣΥΡΙΖΑ», απαντά σκωπτικά η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Αναφερόμενη δε στις επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με παράγοντες του Σίτι στο Λονδίνο, σχολιάζει σκωπτικά πως η δήλωση Σταθάκη «αποδεικνύει πως άλλα λένε στην Ελλάδα και άλλα στο Σίτι του Λονδίνου».
Πηγή: skai.gr