Σταθάκης: Μιλούσα για την αναγκαιότητα να συναινέσει η κυβέρνηση σε εκλογές την άνοιξη

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του με την οποία πρότεινε η κυβέρνηση να ορίσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών (κοντά στην Άνοιξη) και να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρει πως «η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη. Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς».

Ο κ. Σταθάκης είχε δηλώσει το πρωί σε ραδιοφωνική συνέντευξη πως πως «φαντάζομαι ότι ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, αν θα βρεθούν ή όχι οι 180, νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έρθει σε μία συμφωνία η οποία θα ορίζει την ημέρα των εκλογών και θα απεμπλέκει το πρόβλημα αυτό από την εκλογή προέδρου».

Στην ερώτηση πότε θα οριοθετούσε χρονικά αυτή την πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Την Άνοιξη τέλος πάντων, λίγο πριν, λίγο μετά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να υπάρξει αυτή η αίσθηση ότι πάμε σε εκλογές, συμφωνούμε πότε θα γίνουν εκλογές και να απεμπλακεί το πρόβλημα από αυτή τη διαδικασία η οποία μπορεί να διεκδικήσει τεράστια φθορά και στην κυβέρνηση».
Πηγή: skai.gr, Αντώνης Αντζολέτος