Βενιζέλος: Η τρόικα θα έρθει το ταχύτερο, θέλουμε να είναι η τελευταία εμφάνιση της στην Αθήνα

Η τρόικα θα έρθει το ταχύτερο δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνεργασία που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

«Οι θέσεις μας είναι διαμορφωμένες υπάρχει το πλαίσιο, έχουμε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο που τηρείται όπως θα τηρηθούν και τα χρονοδιαγράμματα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί σαφώς ότι δεν υπάρχει θέμα ανοίγματος του ασφαλιστικού, σε αντίθεση με τα εργασιακά και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Για το ασφαλιστικό είπε ότι έχει γίνει πολλή δουλειά, υπάρχουν οι αναλογιστικές μελέτες, όταν συζητάμε γι’ αυτό είναι σα να ξεχνάμε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει.

Όσον αφορά τα εργασιακά, το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο και τις διαφωνίες που έχει προβάλλει το ΠΑΣΟΚ για τα δύο αυτά θέματα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ένας από τους κυβερνητικούς εταίρους. Η θέση του λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψιν. Πάντα υπάρχει διαβούλευση και βγαίνει ένα συμπέρασμα». Σημασία έχει, πρόσθεσε, να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα η αξιολόγηση, γιατί θέλουμε να είναι η τελευταία εμφάνιση της τρόικας στην Αθήνα.

Σχετικά με τις ερμηνείες που δόθηκαν από ορισμένα ΜΜΕ για το περιεχόμενο της συνάντησης Σόιμπλε – Χαρδούβελη την Τετάρτη στο Βερολίνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι «άλλο η συζήτηση για την επόμενη ημέρα, και άλλο ότι υπήρξε συμφωνία».

Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα έρθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών, τόνιζαν στο μεταξύ πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδοντας τα σενάρια περί εμπλοκής με την τρόικα. «Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη ημερομηνία άφιξης της τρόικας στην Ελλάδα» ανέφερε πάντως ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Λήδα Μπόλα