Νέα σύγκρουση Βούλτεψη-ΣΥΡΙΖΑ για τα τεστ αντοχής των τραπεζών

Νέοι διαξιφισμοί μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που καταδεικνύουν πως οι τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονται περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση.

Την πρώτη βολή εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση, η διερωτώμενη αν η δημόσια στήριξη που έχει δοθεί ως σήμερα στις τράπεζες θα «μετακυλιστεί προς τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» και αν τα τραπεζικά ιδρύματα θα επιτελέσουν «επιτέλους το βασικό τους σκοπό, που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά».

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση πως «δεν φαίνεται να διαθέτει» απαντήσεις στα ερωτήματα που εγείρει η άσκηση της ΕΚΤ, και πως υιοθετεί «αποκλειστικά τραπεζοκεντρικές λογικές εις βάρος των πολιτών».

Δηκτική ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η οποία σχολιάζει πως την «ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα των stress tests αμήχανα ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου» ενώ τη μέρα που γιορτάζεται η εθνική εορτή αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση για τις τράπεζες.

«[Αλίμονο σε εσάς], γραμματείς και Φαρισαίους υποκριτές!», ανταπαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ