Πρόταση νόμου για ρύθμιση οφειλών κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση νόμου για τη ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε σε δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται για άμεσα μέτρα, που στόχο έχουν την «αντιμετώπιση της καταστολής της οικονομίας και την επανεκκίνησή της».

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη πρότασή νόμου προβλέπει άμεσα και ρεαλιστικά μέτρα που ρυθμίζουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες, αναστέλλουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, επιλύουν εξωδικαστικά τις φορολογικές διαφορές και προστατεύουν τους μικροοφειλέτες από τις τράπεζες.

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε ότι αύριο η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση νόμου για την επαναφορά των εργασιακών ρυθμίσεων και του κατώτατου μισθού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε νέο κάλεσμα για άμεση προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

«Μόνη διέξοδος και σωτηρία της χώρας η λαϊκή ετυμηγορία και η ισχυρή εντολή για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης [του ΣΥΡΙΖΑ] και τη σκληρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις προγραμματικές εξαγγελίες που έκανε από τη ΔΕΘ.

Τόνισε πως «μετά από δύο και πλέον χρόνια πιστής εφαρμογής του μνημονίου από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κόμπος έχει πια φτάσει στο χτένι».

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση για «δήθεν διαπραγμάτευση με την τρόικα», σχολιάζοντας δηκτικά πως ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «εκτίθενται» από το «δραματικό ρόλο» που «ούτως ή άλλως δεν τους ταιριάζει».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ