Κλείσιμο

Μουρμούρες με αφορμή τη συμμετοχή Λαζαρίδη στην πρώτη συνάντηση με τρόικα

Αναταραχή και μουρμούρες στη διαπραγματευτική ομάδα της Αθήνας λίγο πριν από το πρώτο ραντεβού του Γκίκα Χαρδούβελη με τους εκπροσώπους της τρόικας την ώρα μάλιστα που οι εταίροι δηλώνουν αποφασισμένοι να ανοίξουν όλα τα θέματα της αξιολόγησης.

Αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες, στάθηκε η παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη στις συζητήσεις, καθώς είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Γκίκα Χαρδούβελη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο είχε ξεκαθαρίσει πως στη διαπραγμάτευση θα συμμετείχαν μόνο τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Ακολούθησε ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οδό Νίκης, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να μη δημιουργηθεί «ρήγμα» στην πρώτη κιόλας επίσκεψη της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών.

Τελικά διευκρινίσθηκε ότι η παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη σχετίζονταν μονο με τις συζητήσεις για τα δημοσιονομικά και το χρέος, θέματα που παρακολουθεί στενά για λογαριασμό του πρωθυπουργού.

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Στέλιο Παπαδόπουλο.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με βάση και την προεργασία που έγινε τα περασμένα εικοσιτετράωρα, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να χαράξουν τις «κόκκινες γραμμές» στις επαφές με τους δανειστές.

Στόχος της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις είναι να ενταχθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού οι φοροελαφρύνσεις, να κλείσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι εκκρεμότητες ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στις αποφάσεις για το χρέος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ