Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Ο λαϊκισμός είναι θανάσιμα επικίνδυνος στην εξωτερική πολιτική

Παρέμβαση με νόημα έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου στην οικία του Βρετανού πρέσβη στην Αθήνα.

Ο πρώην πρωθυπουργός αφού αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα του σπουδαίου έλληνα πολιτικού είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι τραγωδία να κάνεις εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στα εσωτερικά προβλήματα», ενώ συμπλήρωσε ότι ο λαϊκισμός είναι επικίνδυνος στην εσωτερική πολιτική, αλλά θανάσιμα επικίνδυνος στην εξωτερική πολιτική.

Στην εκδήλωση που έγινε σε στενό κύκλο παρέστησαν τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, τα παιδιά του πρώην πρωθυπουργού Ντόρα, Κυριάκος, Κατερίνα και η αδελφή του Αρτεμισία.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά από πρόσκληση του πρέσβη Τζων Κίττμερ φύτεψε στους κήπους της οικίας του μια αμυγδαλιά ως σύμβολο ενότητας των ισχυρών δεσμών φιλίας Ελλάδας-Μεγάλης Βρετανίας.

Η βρετανική κατοικία είχε χτιστεί από τον Ελευθέριο Βενιζελο και τη δεύτερη σύζυγο του Έλενα Σκυλίτση για να χρησιμοποιηθεί ως προσωπική κατοικία.
Πηγή: Χριστίνα Νικολαΐδου