Θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου από Βενιζέλο - Δυνατή η εφαρμογή του στις επόμενες εκλογές

Θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου άνοιξε επισήμως τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αν και το συνέδεσε με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στην οποία έδωσε προτεραιότητα.

«Η προγραμματική συμφωνία περιλαμβάνει και το ζήτημα του εκλογικού νόμου», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, για τον κ. Σαμαρά δεν τίθεται θέμα κατάργησης του μπόνους. 

Σημειώνεται ότι ακόμη και αν αρνηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παλαιότερα τασσόταν αναφανδόν υπέρ της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, η κατάργηση αυτή μπορεί να ισχύσει από την αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αν την έχουν ψηφίσει τα 2/3 της Βουλής, δηλαδή 200 βουλευτές.

Μάλιστα, με βάση τα σημερινά δεδομένα του κοινοβουλίου οι 200 ψήφοι συγκεντρώνονται, ακόμη και αν αντιταχθούν σε αυτή οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 3 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 16 της Χρυσής Αυγής.

«Οδηγεί τη χώρα σε δοκιμασία η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα κάνουμε εκλογές κάθε δυο μέρες για να παίζουμε;» διερωτήθηκε στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας. «Μού λέτε ότι παράγων σταθερότητας είναι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Λαφαζάνης να πάνε στις Βρυξέλλες να συζητήσουν για το χρέος;» ανέφερε σκωπτικά.
Πηγή: skai.gr