Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από Βενιζέλο μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, όπου συζητήθηκαν οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και τα θέματα που άπτονται της κυβερνητικής ατζέντας.

«Όπως είπα, υπάρχει κούραση του ελληνικού λαού, όλοι αδημονούν για χειροπιαστά αποτελέσματα, υπάρχει όμως εθνικός διχασμός γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τον εύκολο ρόλο της δημαγωγίας και της παροχολογίας και είναι κατώτερος των περιστάσεων», δήλωσε, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση επωμίζεται το βάρος των δύσκολων χειρισμών», προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι στα τελειώματα είναι τα δύσκολα. «Χρειάζεται εθνική προσπάθεια και εθνική διαπραγμάτευση», τόνισε.

Αναφερόμενος στην αναταραχή της προηγούμενης εβδομάδας στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι οι βουλευτές έχουν την υποχρέωση να επικοινωνούν με τον λαό, να αφουγκράζονται και να μεταφέρουν στην κυβέρνηση.

«Είναι εύκολο να υιοθετήσουμε τα δίκαια και λογικά αιτήματα, το θέμα είναι τι είναι εφικτό», επισήμανε.

Ερωτηθείς για την επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα και αν θα ανοίξει το ασφαλιστικό, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Δεν θα ανοίξουμε λαθεμένα μέτωπα, δεν θα ανοίξουμε θέματα που δεν πείθουν την κοινωνία».
Πηγή: Λήδα Μπόλα