Βολές Βενιζέλου κατά των «καλικάτζαρων» του ΠΑΣΟΚ

Αιχμές για την εσωκομματική «γκρίνια» άφησε την Κυριακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, λίγες ημέρες μετά τα συνθήματα εναντίον του κατά την εκδήλωση στο Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου και στον απόηχο της αντιπαράθεσης του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που νωρίτερα άσκησε πάντως και νέα κριτική

«Ποτέ δεν έχω ακούσει τόσες χυδαιότητες», είπε και ανέφερε ότι στο επταήμερο από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τις 7 του μήνα που έδωσε συνέντευξη Τύπου, «άνοιξε όλη η νοσηρή βεντάλια» του ΠΑΣΟΚ.

«Τη γυρίσαμε και δείξαμε το φάσμα του αξιόπιστου στρατηγικού ΠΑΣΟΚ και μας άκουσε ο κόσμος», συμπλήρωσε προσθέτοντας όμως πως «τα φαντάσματα είναι παρόντα και οι καλικάντζαροι της παράταξης στήνουν χορό κάθε φορά που πάμε να κάνουμε κάτι».

Τόνισε πως δεν πρόκειται να δεχτεί «εξ αριστερών κριτική για τη σύμπραξη μας σε κυβέρνηση ανάγκης με τη ΝΔ από αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή».

«Δεν δέχομαι να μου τη βγαίνουν από τα αριστερά τα παλικαράκια του μνημονίου», είπε, και συμπλήρωσε ότι σε αντίθεση με άλλους εκείνος ποτέ δεν έχει διανοηθεί στη διαδρομή του να προτείνει αλλαγή του ονόματος και καθαίρεση των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ.

«Επίσης δεν δέχομαι το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται μια θλιβερή ουρά, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των τυχοδιωκτών του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ», για να προσθέσει ότι «δεν μ' αρέσουν οι προσωπικές συναλλαγές, το παρασκήνιο, οι σκοτεινές σχέσεις, στο όνομα συμφερόντων που επενδύουν στην καταστροφή της χώρας, στην έξοδο από το ευρώ ή στον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων». Αυτό, είπε που τους ερεθίζει, «είναι ο υψηλός βαθμός ανεξαρτησίας που έχουμε».

Επιπλέον, σημείωσε πως έχει την αίσθηση ότι είναι δεδομένη η θέση του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ανέφερε ότι όμως δεν δέχεται την άποψη που έχει διατυπωθεί χωρίς προσυνεννόηση, ότι πρέπει να προτείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνία ότι θα εκλέξουμε ΠτΔ όλοι μαζί, αλλά θα γίνουν εκλογές το Δεκέμβριο του 2015.

«Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές θέλουν εκλογές, θα έχουμε εκλογές», συμπλήρωσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Newsdesk ΣΚΑΪ