Κλείσιμο

Με 42 «όχι» πέρασε η ρύθμιση για τους αρνητές γενοκτονιών χριστιανών της Ανατολής

Με την υπερψήφιση των τριών κυριότερων άρθρων του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε η επί των των άρθρων ψήφισή του στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Με 54 ψήφους υπέρ έναντι 42 κατά και τρία «παρών» υπερψηφίστηκε στη Βουλή η ρύθμιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που ορίζει ότι πέρα από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος θα τιμωρείται πλέον και όποιος επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τις Γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή, (των Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών κλπ).

Η τροπολογία πέρασε με ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.

Τη ρύθμιση ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ – πλην της Μαρίας Ρεπούση – που διαφοροποιήθηκε καταψηφίζοντας – ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν. Η κ. Ρεπούση διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή της Αγίου Κωνσταντίνου και στα άλλα δύο άρθρα, δηλώνοντας «παρούσα».

«Παρών» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι Μίμης Ανδρουλάκης, Βύρων Πολύδωρας και Γρηγόρης Ψαριανός.

Υπερψηφίστηκαν επίσης τα άρθρα που αφορούν τη δημόσια υποκίνηση ρατσιστικής βίας ή μίσους και τη δίωξη δραστών τέτοιων αξιόποινων πράξεων.

Σημειώνεται πως στα δύο εν λόγω άρθρα σημειώθηκαν αποκλίσεις από την κομματική γραμμή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τη Ραχήλ Μακρή και τον Παύλο Χαϊκάλη να ψηφίζουν κατά, παρά το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ είχαν γραμμή για «παρών» στο πρώτο άρθρο και «υπέρ» στο δεύτερο.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ