Βενιζέλος: Θα εκλεγεί Πρόεδρος, ο Θεός της Ελλάδας πιο ισχυρός από την ανοησία (upd2)

Η ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ ΕΔΩ 

Τη βεβαιότητα ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «γιατί ο Θεός της Ελλάδας είναι πιο ισχυρός από τον τυχοδιωκτισμό και την ανοησία» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου στην 79η ΔΕΘ, εξηγώντας πως, «όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τον τυχοδιωκτισμό και την ανοησία, χρειάζεσαι και τύχη και μεταφυσική ενίσχυση».

Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ουρά κανενός και δεν θέλει «σώνει και καλά» να είναι στην κυβέρνηση.

Εξάλλου, εκτίμησε ότι δεν θα επαληθευθεί το σενάριο που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές και να έχει την πρωτοβουλία σχηματισμού κυβέρνησης.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, που μπορούν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς αυτό που χρειάζεται είναι να είναι κάποιος δημοκράτης και αξιοπρεπής, τόνισε επίσης. Είπε ότι θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν, αλλά συμπλήρωσε: «δεν είμαστε αφελείς και προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα».

Πέντε άξονες για την έξοδο από την κρίση

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέλυσε τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο της χώρας από την κρίση, που κινείται σε πέντε άξονες. «Δεν υπάρχει σχέδιο Β’ βλέπετε τι ψελλίζουν για δήθεν σχέδιο» ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ακρωτηριαστεί χάριν του εθνικού συμφέροντος.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε δε, περαιτέρω μείωση για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα στον ΕΝΦΙΑ, αισθητή μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και την αύξηση του αριθμού των δόσεων στις 100 για τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις. Άφησε δε αιχμές για τον ΕΝΦΙΑ, αναφέροντας με νόημα «έχετε καταλάβει τώρα τι ήταν ο ΕΕΤΗΔΕ, και πολλοί θα τον νοσταλγούν τώρα». Παράλληλα, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αλλαγής του νόμου για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα όπως επιθυμεί η τρόικα. 

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι επόμενοι μήνες είναι εξαιρετικά κρίσιμοι, θέτοντας το δίλημμα «αν θα κεφαλαιοποιήσουμε τις μεγάλες θυσίες του λαού ή θα τις θέσουμε υπό διακινδύνευση με κίνδυνο να οδηγηθούμε όχι στο μηδέν, αλλά πολύ κάτω από το μηδέν. Είναι κρίμα να μην αξιοποιήσουμε και να προστατεύουμε αυτό που κτίσαμε».

«Θα κινηθούμε μόνοι μας με αίσθημα υπερηφάνειας και λεβεντιάς για να οδηγηθούμε ταπεινωμένοι ξανά στην περιπέτεια, ή με τους εταίρους μας αξιοποιώντας τους συσχετισμούς που έχουμε διαμορφώσει με τους εταίρους μας» διερωτήθηκε.

Οι πέντε άξονες του ΠΑΣΟΚ:


Ο πρώτος άξονας, όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, αφορά την απαλλαγή από το μνημόνιο χωρίς νέα μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο της ΕΕ και εναρμονισμένος με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.

«Πρέπει να καταλάβουμε εμείς οι ίδιοι ότι έχουμε βιώσιμο χρέος, βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας δεν αξιοποιούμε δεν καταλάβαμε τη διάφορα της Ελλάδας με την Αργεντινή ακόμη. Στοχεύουμε σε ένα ευρωπαϊκό κράτος.» επισήμανε.

Ο δεύτερος άξονας είναι η πολιτική και θεσμική σταθερότητα προστασία θεσμών, εθνική ενότητα «πέρα από ψευδοδιλήμματα και ψευτοπολώσεις

Τρίτος άξονας σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ είναι η συσπείρωση δημιουργικών δυνάμεων της χώρας για την προώθηση του εθνικού σχέδιο απασχόλησης. «Για 720.000 θέσεις εργασίας στα επόμενα 6 χρόνια κάνει λόγο η Εθνική Τράπεζα (...) υπάρχει τεράστιο περιθώριο για ιδιωτικοποιήσεις, για προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ» τόνισε.

Τέταρτος άξονας είναι η προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων το κράτος πρόνοιας και

Πέμπτος άξονας, παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος, είναι ο ρόλος της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο. «Ζούμε σε έναν κόσμο επισφαλή. (...) Στο εξωτερικό στα ελληνοτουρκικά, στο Κυπριακό, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κερδίζουμε πόντους με στόχο την επάνοδο της Ελλάδας με δικαίωμα ουσιαστικού λόγου» είπε.

«Δεχθήκαμε εμπτυσμούς» και αιχμές για Παπανδρέου

«Δεχθήκαμε εμπτυσμούς, κολαφισμούς και ραπίσματα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ταπεινωμένο στη γωνία, και η ΝΔ κόμμα εξουσίας. Πώς; Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα άγουρο ΠΑΣΟΚ του ’74 συγκεντρώνει τους δημαγωγούς, (...) η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Ο λαός ακούει αλήθειες, αλλά ψηφίζει το ψέμα»

«Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ δεν έγινε επί των ημερών μου» σημείωσε με νόημα απαντώντας στις επικρίσεις για συμπόρευση με τη ΝΔ από στελέχη του κόμματος όπως ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

Σχολιάζοντας δηκτικά τις δηλώσεις Τσίπρα ανέφερε ότι «η τελευταία θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θέλει τη διάλυση του ΝΑΤΟ και την έξοδο της χώρας από τη Συμμαχία (...) Βλάπτονται καίρια τα εθνικά συμφέροντα της χώρας αν φύγει από το ΝΑΤΟ, κι όμως το λένε σοβαρά».

«Το καμίνι της ιστορίας»

«Οι ηγέτες προκύπτουν μέσα από το καμίνι της ιστορίας και όχι από συσχετισμούς και μηχανισμούς. Μπορεί να τους μουντζουρώνει το καμίνι, αλλά καθαρίζονται, το θέμα είναι να αντέξουν στις υψηλές θερμοκρασίες» απάντησε εξάλλου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ερώτηση αν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα προκύψει και ηγεσία. Διευκρίνισε ότι το συνέδριο θα είναι πολιτικό, όχι οργανωτικό, και η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται προς όλους.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ